La reobertura del Museu Etnològic s’ha celebrat tant dins com fora de l’edifici. Als jardins de Laribal, el grup Cordes del Món hi ha ofert una actuació. La formació agrupa una dotzena de músics que combinen instruments i composicions clàssiques amb peces del folklore d’arreu del món. Els han acompanyat Manel Joseph, cantant i líder de l’Orquestra Plateria, l’Esbart Català de dansaires o l’Associació Carnaval de Barranquilla en Barcelona, entre d’altres.

Dins del museu, els visitants han pogut veure el resultat de quatre anys d’obres. El primer canvi que han trobat és el vestíbul, que és més accessible amb la col·locació d’un ascensor. Un pis per sota, hi ha la reserva visitable, que en 46 vitrines exposa 5.000 objectes de les col·leccions del Museu Etnològic.

La segona planta acull l’exposició estable “Sentir el patrimoni”, en què s’ha reformulat el plantejament urbanístic i s’ha convertit en un espai diàfan que permet als visitants traçar el seu propi recorregut. L’element més destacat és un fris de 20 metres amb objectes representatius dels diferents àmbits de la societat.

Al capdamunt de l’edifici, s’hi exhibeixen dues exposicions temporals, una dedicada al cicle festiu de l’any i una altra centrada en la cultura de l’aigua i els oficis dels terrissaires i els saurins.

L’entrada al Museu Etnològic serà gratuïta fins al 4 de desembre. A partir de llavors, caldrà pagar cinc euros.