Per aspirar a nous reptes, la colla necessita créixer en diversos aspectes. D’entrada, volen donar-se a conèixer al Canadà i divulgar aquesta tradició catalana. L’arribada de nous castellers també implicarà disposar de més camises, faixes i cascs de canalla. Per poder assajar durant l’hivern, caldrà un matalàs que els garanteixi seguretat. Per últim, la gralla que acompanya els castells de la colla necessita un tabal.

Amb aquesta llista de la compra a mà, els Castellers de Mont-real han engegat una campanya de micromecenatge per recollir 4.000 euros. De moment, una seixantena de mecenes han aportat més de la meitat de l’objectiu i encara queden 30 dies de termini. La colla ofereix mocadors, samarretes, pòsters i, fins i tot, una invitació per a un taller a Mont-real com a recompensa.

La campanya es tancarà el 3 de novembre. La colla preveu fer la comanda a mitjan novembre i rebre el material a Mont-real entre el 7 i el 20 de gener de 2016.

Objectiu: consolidar la colla

El president dels Castellers de Mont-real, Niel Caja, explica que l’objectiu més immediat de la colla és sumar castellers. Actualment està formada per una cinquantena de persones, entre catalans, quebequesos i castellers d’altres nacionalitats com libanesos, mexicans o argentins, però volen arribar al centenar de persones.

Pel que fa a les construccions, els Castellers de Mont-real van aconseguir el 4d6 amb la visita l’estiu passat dels seus padrins, els Castellers de la Vila de Gràcia. Ara, però, volen assolir els castells de sis en solitari.

Amb vuit anys d’història, els Castellers de Mont-real van ser una de les primeres colles ubicades fora de les fronteres catalanes i, de moment, n’és l’única a l’Amèrica del Nord, una distància que els ha posat més difícil trobar una assegurança o un local d’assaig adequat. A més, Niel Caja explica que tot el material s’ha d’importar necessàriament de Catalunya.