Viena Edicions ha creat la col·lecció “Petits Plaers”, amb novel·les breus d’escriptors clàssics del segles XIX i XX que volen apropar l’alta literatura a tota mena de lectors. És un recull de llibres proposat per Blanca Pujals, que s’estrena com a editora. La col·lecció neix de la inquietud de Pujals perquè els lectors dels seu entorn trobessin el plaer per la lectura. Han publicat cinc llibres: ‘El regne de les dones’, d’Anton Txékhov, en català i en castellà; ‘Dos amics’, d’Ivan Turguénev; “La falsa amante”, d’Honoré de Balzac, i ‘Retrat de Shunkin’, de Junichiro Tanizaki, i es preveu que la col·lecció es vagi ampliant cada any.

Novel·les inèdites en català i castellà

Es tracta de novel·les breus que no s’havien publicat mai en català ni en castellà o que n’hi havia d’edicions que es trobaven totalment obsoletes. Viena Edicions explica que ha triat traductors que s’impliquin en la difusió de les obres, com Marta Rebón, Albert Nolla i Jaume Creus, i que actuïn com a agents promotors de la lectura.

Clàssics de 100 pàgines

L’editorial vol apropar els clàssics a tots els públics i ho fa mitjançant novel·les breus de grans autors universals que es poden llegir en una tarda o un viatge en tren, explica Pujals. Les temàtiques són atemporals i van de la necessitat o no de casar-se, de la relació entre l’aristocràcia i els servents o de la complexitat de l’amor. “Són obres que han passat la prova del cotó de molts lectors i que un segle després continuen emocionant”, explica Isabel Monsó, de Viena Edicions.