El projecte BCN City Ballet va néixer fa cinc anys per ajudar joves de tot el món a formar-se en dansa clàssica. Els ballarins seleccionats es constitueixen com a companyia durant un any i mig, assagen a l’escola Barcelona Dance Center i fan diverses actuacions en teatres de prestigi. El premi és una de les categories del Certamen Internacional de Dansa de Barcelona, que van crear fa nou anys diversos ballarins de renom.

Donar oportunitats al talent

Gina Rigola és ballarina i una de les impulsores del Certamen Internacional de Dansa. Assegura que fer-se un lloc en el món del ballet és molt difícil, ja que bona part de les companyies que hi havia fa uns anys- com la del Liceu– han anat desapareixent. Amb la creació del BCN City Ballet, Rigola volia “ajudar els ballarins sense recursos i molt de talent, però també d’altres, que tot i sí tenir recursos, no aconsegueixen convertir-se en professionals”. La companyia BCN City Ballet gira per diferents teatres de prestigi i això és “una gran oportunitat per als joves per a donar-se a conèixer”. Entre els guanyadors d’enguany, hi ha una dotzena de ballarins de països com el Brasil, l’Argentina, Mèxic, Bolívia o Espanya.

Ajuda de patrocinadors

El projecte BCN City Ballet tira endavant gràcies a l’ajuda de patrocinadors, ja que sovint es bequen els estudiants sense recursos. Rigola assegura que no sempre és fàcil aconseguir finançament per poder becar tots els candidats amb talent que ho necessiten. Tota la formació es fa a l’escola Barcelona Dance Center, ubicada al barri de la Maternitat i Sant Ramon. El centre es va crear amb l’objectiu d’acollir els guanyadors del premi, però actualment també es fan classes per a estudiants de dansa clàssica. Gina Rigola dirigeix l’escola i assegura que està orgullosa d’haver format a ballarins que ara són professionals reconeguts com Ciro TamayoLuciano Peroto, però també alguns membres de ballets de prestigi com el Ballet del Sodre.