La coral de gòspel Free Choir ha organitzat un concert a l’Església Sant Vicenç de Sarrià amb el qual ha recaptat fons per ajudar els infants i joves amb problemes al cor. Concretament, els beneficis obtinguts es destinaran als serveis d’atenció psicosocial de l’Associació de Cardiopaties Congènites (AACIC), que treballa amb aquestes persones.

Vicen Alfonso ha dirigit l’actuació musical, en què han cantat una seixantena de persones acompanyades per la pianista Iris Abancó. El concert d’enguany ha coincidit amb el 25è aniversari de l’AACIC. Per això, Free Choir ha volgut reivindicar la tasca que fa aquesta entitat.

40.000 persones amb problemes de cor de naixement a Catalunya

Actualment a Catalunya viuen unes 40.000 persones amb problemes de cor de naixement. Cada setmana neixen 14 infants amb cardiopatia congènita, això és, un de cada 120 naixements. De fet, les malalties del cor són les més habituals entre els nadons. Els avenços de la medicina dels darrers anys han permès que nou de cada 10 infants amb cardiopatia congènita arribin a l’edat adulta, i això ha fet que l’índex de mortalitat s’hagi reduït a un 5 %.

Gospel Solidari

Free Choir i la música com a eina de cohesió social

Free Choir és una associació coral que va néixer el 2015 al barri de Sarrià. Tot i que el grup de cant coral està centrat en el gòspel, les peces musicals interpretades s’allunyen força del repertori més clàssic d’aquest gènere. D’aquesta manera, el grup vol aportar novetat i estimular els cantants a formar part d’aquest projecte.

Aquest cor vol fomentar el cant coral com a mitjà de relació entre les persones i treballa amb la música com a element de cohesió social per teixir “persones de procedències, caràcters i edats ben diferents”.