De bon matí arribaven a BTV per convertir-se, per un dia, en els protagonistes de la programació d'aquesta casa. Fins i tot de l'edició del migdia de l'informatiu, de totes les notícies del dia, que han elaborat, això sí, amb l'ajuda de la redacció. "Ara preparem els guions i escrivim a l'ordinador." Han anat de rodatge, han fet les entrevistes pertinents i han col·laborat en el muntatge. Fins i tot han notat l'estrès propi d'una redacció. "Ai, que és molt tard i encara no he acabat! Això és el que causa més pressió." I mentre uns es preparaven per l'informatiu, el 'BTV directe' ho narrava així. "Voldries ser presentadora de gran? Bueno... Ho he pensat alguna vegada, però encara no ho tinc clar." "L'atur continua sent la preocupació número 1 dels barcelonins. Aquesta notícia, et va impactar?" A les dues ha arribat l'hora de la veritat. Moment per als últims consells. "Si us passa alguna cosa, si us cau el pinga, si us equivoqueu, no passa res. Somrieu i seguiu." Una recomanació que no ha calgut seguir. No s'han equivocat, pràcticament, ni en una coma. "Des d'aquest matí que a la plaça Reial hi ha un piano de cua." "El Barça va guanyar el Rayo Vallecano 1 a 5." Més enllà dels informatius, els nens han protagonitzat també la resta de programes de la graella. Al 'Feel' han pogut mostrar el seu talent musical. Al 'BTV +', entrevistar el president de la Generalitat. I a 'La porteria', un altre president, el del Barça, amb qui no s'han tallat ni un pèl. "Et molesta que et diguin que t'assembles al Novita?" També han demostrat que poden ser reflexius... "Quina banda sonora més bonica que tenim, no?" "Demostrant que toquen la música amb el cor i que tothom té talent." ...i a la vegada esbojarrats. Així han tancat l'edició mini del 'Selfiematon'. "Ja sabeu: productors, guionistes, caçatalents... Nosaltres som el futur de la tele." Prenem bona nota.

Els infants han protagonitzat tota la programació de BTV des de les 8 h, amb una primera edició especial del programa ‘Catakrac’, habitualment presentat per nens i nenes. A les 8.45 h, els espectadors de BTV han pogut seguir el camí cap a l’escola d’en Guillem en un ‘Slow TV’ també especial. A continuació, la Jazz Band de l’Escola Concepció ha actuat al plató de BTV dins del programa ‘Feel’.

A les 10 h, sis alumnes de l’escola Nou Patufet de Gràcia han entrevistat el president de la Generalitat en directe a l’estudi de Barcelona FM. Ha estat la versió infantil de l’habitual tertúlia ‘BTV +’. Carles Puigdemont els ha confessat els seus gustos musicals i culinaris. També ha carregat contra Mariano Rajoy, a qui ha retret que encara no li hagi trucat per felicitar-lo, i ha assegurat que “Catalunya serà independent si ho volen els catalans”.

A les 11 i a les 14.35 h s’han emès alguns curtmetratges fets per alumnes de 17 escoles i instituts de la ciutat en el marc del projecte Aula Mòbil, promogut per l’Institut Municipal d’Educació i el Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC) per fomentar l’alfabetització audiovisual amb l’ús de tauletes i dispositius mòbils a les aules. L’acte de cloenda d’aquest projecte, amb més de 300 alumnes al Disseny Hub Barcelona, s’ha pogut veure en directe a través del web del Versió BTV i de la televisió a través del programa ‘BTV directe’, que també ha connectat avui amb reporters més joves de l’habitual per ensenyar com s’estava treballant a la redacció de la televisió.

I és que, des de bon matí, una quinzena d’alumnes de tres escoles i un institut de la ciutat han ocupat la redacció d’informatius i s’han organitzat per fer l’edició migdia del ‘BTV notícies’ amb l’ajuda dels periodistes i presentadors habituals. Ho han fet absolutament tot, des de participar en el consell de redacció de primera hora del matí fins a sortir a rodar, fer entrevistes i ajudar a muntar les notícies en vídeo. Les presentadores han estat la Noa i la Raquel, amb en Joan Marc explicant les notícies d’esports i en Jan com a nen del temps.

Alguns nens han estat entrevistats en directe a Barcelona FM per explicar l’experiència de fer televisió per un dia. I d’altres també han fet ràdio entrevistant per telèfon el director del Concurs Internacional de Música Maria Canals, Jordi Vivancos, que ha hagut de justificar molt bé com es protegeixen del vandalisme tots els pianos que aquest cap de setmana s’instal·len al carrer.

La redacció infantil també ha tingut “community manager” a les xarxes socials i fins i tot una jove analista web que ha explicat als seus companys les notícies més vistes al BTVNoticies.cat.

A la tarda, tres alumnes de l’assignatura de cinema de l’Escola Mare de Déu dels Àngels han posat veu a una edició especial del programa de cinema ‘La cartellera’. El ‘Doc’s’, presentat per una estudiant de l’Institut Quatre Cantons i l’escola de teatre Lazzigags, ha emès el documental ‘Kids and music: la Sant Andreu Jazz Band’. Al ‘Punt de mira’ (23.50 h), un altre alumne de Lazzigags presentarà el documental ‘Sólo el principio’. El ‘Selfiematon’, a les 19 h, ha estat presentat per la Marta Media i la Maria Riera, dues nenes escollides en el càsting que el programa va fer per Nadal a la plaça de Catalunya.

Excepcionalment, ‘La porteria’ s’ha emès aquest divendres en horari infantil (19.15 h) i sis jugadors de l’equip de futbol sala de l’Associació Esportiva les Corts – Ubae han entrevistat el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, que ha reconegut que “segurament” s’assembla a en Nobita, l’amic inseparable del personatge de dibuixos animats Doraemon. A continuació, Hypatia Peteriz, alumna del Col·legi Claret, ha presentat el programa ‘Àrtic’ interpretant una cançó amb la seva guitarra i entrevistant-hi l’escriptor Jordi Sierra i Fabra.

Tres dels nens que han participat en aquest projecte explicaran a ‘Les 10 notícies’, dirigit i presentat per Xavier Muixí, l’experiència de presentar un programa de televisió. Aquesta és la primera experiència d’una iniciativa, Versió BTV, que vol obrir les portes de la televisió pública a diversos col·lectius de la ciutat.