JOAN VALENTÍN "Entrem a l'auditori de l'escola Municipal de Música de Sant Andreu. Aquí, cada dimecres hi assaja la simfònica que està formada per 64 músics d'entre 12 i 19 anys. Des de fa dos mesos aquesta orquestra prepara un concert amb la Delorgan Irish Dance Company." POL MARTÍNEZ, viola "Hem fet un salt important perquè hem passat a la música irlandesa. I aquesta música requereix una certa habilitat i molta velocitat." LAIA MANTOLAN, violí "A mi em motiva més, llavors m'ho passo millor i estudio més." ÀLEX MARTÍNEZ, txelo "És molt difícil la velocitat, ja que ens hem d'enganxar als altres. Però una vegada que ho estudies se't fa facilissim." És la primera vegada que l'escola col·labora amb la companyia de música i dansa irlandesa. EDURNE VILA, directora de l'Escola Municipal de Música de Sant Andreu "Com escola de música és molt important per a nosaltres buscar nous reptes i projectes musicals que ens ajudin a desenvolupar altres estils. El fet de col·laborar amb músics i ballarins del món professional ens fa créixer molt." FLETCHER ANDERSON "Pensem que aprofitar la joventut dels músics de l'orquestra amb la nostra il·lusió per engegar un concert simfònic podia ser una bona barreja i el resultat pot ser un bon concert el proper mes." La simfònica compartirà escenari amb quatre músics professionals, una cantant i tres ballarins de la Delorgan. NORMA CANO, veu i directora de la Delorgan Irish Dance Company "Estem acostumats a actuar o amb música pregrabada o, en altres tipus de concerts, amb banda tradicional. Aquí el que hem fet és reduir la banda tradicional per adaptarla a l'orquestra i reduir també el número de ballarins." El concert es farà el dia de Sant Jordi al Casino de L'Aliança del Poblenou a les vuit del vespre.

Fa dos mesos que els alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu, d’entre 12 i 19 anys, afinen els instruments amb un objectiu: treure el millor so per al concert que faran, d’aquí a dos mesos, inspirat en la música tradicional gaèlica. La fita s’ho val perquè actuaran el 23 d’abril, per primera vegada, amb la Delorgan Irish Dance Company, una companyia de música i dansa irlandesa fundada el 2006.

Pol Martínez, un dels músics de l’orquestra, explica que el grup ha fet un “salt important” perquè “aquesta música requereix una certa habilitat i molta velocitat”. La directora de l’escola, Edurne Vila, explica que és un repte molt important que els ajuda a “desenvolupar altres estils” i la vinculació amb el món professional els fa “créixer molt”.

Des de la companyia, Fletcher Anderson opina que el resultat pot ser molt bo perquè barrejarà la joventut dels músics amb la il·lusió dels artistes: quatre músics professionals, una cantant i tres ballarins de la Delorgan. De fet, els gal·lesos expliquen que estan “acostumats a actuar amb música pregravada”, i reduir la banda tradicional i adaptar-la a l’orquestra ha estat un treball per a tots, que ha suposat, també, reduir el nombre de ballarins.