Un despatx d'advocats obert recentment ofereix les parets per exposar-hi. . Durant tres mesos, artistes de la ciutat podran mostrar-hi les seves obres. NÚRIA MANCHADO, Rating Legis Advocats "Criteris artístics? No som gens estrictes, és a dir, busquem que hi hagi una variació, això sí, que no sigui sempre repetir el mateix estil. Primer vam tenir oli sobre tela, ara tenim aquarel·la sobre paper. Veurem si agrada una cosa més que l'altra, però no tenim cap criteri definit." El despatx no carrega cap comissió sobre les vendes, ja que l'objectiu és ajudar els artistes emergents. Tot i que com a despatx no es plantegen formar una col·lecció, els socis s'hi estan animant. NÚRIA MANCHADO, Rating Legis Advocats "D'aquesta segona, estic pensant a adquirir un quadre a títol personal, i tal como jo ho faig, arran del vernissatge d'aquesta exposició, ara mateix hi ha dos quadres que estan reservats. És una iniciativa que pot tenir molt bona acceptació per la gent que va venir al vernissatge, com per la gent que ve a les reunions, clients nostres que pensen que és molt bona idea i quan ho miren diuen "potser aquest quadre m'interessi". És qüestió d'adaptar-nos però està tenint molt bona acceptació." La ubicació del despatx ha estat determinant. El fet de ser en ple carrer de Provença, al costat de moltes galeries d'art, ha fet que decidissin tirar endavant aquesta iniciativa. NÚRIA MANCHADO, Rating Legis Advocats "Aprofitant que aquest barri té moltes galeries, perquè hi ha moltes a Aragó, Aribau i demés, vam aprofitar per ser una "pseudo galeria" perquè no ho som, però, amb aquesta iniciativa, al setembre, d'obrir portes, obrir portes també amb aquesta opció també per als artistes... A partir d'aquí hem fet una primera al setembre, hem fet ara una segona, i esperem que pel maig hi haurà la tercera."

L’Stefan i la Núria van estrenar l’oficina del seu despatx d’advocats al número 253 del carrer de Provença només fa uns mesos. No sabien com decorar l’espai ni quins quadres triar. Llavors els va venir una idea al cap. Van recordar que a Brussel·les havien vist que un despatx d’advocats cedia les parets a joves artistes i això decidir van fer ells també. Es van posar en contacte amb l’Escola Massana i al setembre van fer la primera exposició, amb presentació inclosa.

“No som una galeria d’art, nosaltres els cedim l’espai gratuïtament i no cobrem res”, explica la Núria Manchado. Com que és un despatx d’advocats, qui vulgui visitar l’exposició ha de concertar una cita prèvia. “Poden venir sempre que vulguin però han de trucar abans”, assegura Manchado. Cada vegada que hi ha una nova mostra s’organitza una presentació al públic. “Ens agrada barrejar gent dels dos àmbits”, afirma l’advocada. A l’acte hi va l’artista, clients, companys de professió i gent vinculada al món de l’art. La Núria assegura que aquesta iniciativa sorprèn els clients que van al despatx, “ens feliciten i alguns compren quadres”.

S’acaba d’inaugurar la segona exposició

L’artista Anna Dart ha dut una mostra de 25 obres al despatx d’advocats. No fa ni 24 hores que s’ha inaugurat l’exposició i ja té dues obres reservades. Quan els advocats es van posar en contacte amb ella va pensar que era una idea molt original i que no la podia deixar córrer.

La pintora, especialista en retrats, diu que és difícil trobar un espai en què poder ensenyar la seva feina sense que li costi diners,  i afegeix “jo no puc citar tothom a casa meva per mostrar les pintures”. Ara l’Anna ja pot avisar els futurs clients que té un espai en el qual s’exhibeix temporalment la seva obra, entre prestatgeries, llibres i papers del món de l’advocacia.