El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha afirmat aquest dimarts que l’entitat ha sumat 4.000 socis nous en la jornada en què s’ha produït la declaració del president, Jordi Cuixart, en el judici del procés sobiranista al Tribunal Suprem. Mauri ho ha anunciat en un missatge a la xarxa social Twitter, en la qual ha assegurat als nous socis que “ens hi deixarem la pell pel país just i lliure”. Unes hores abans, a les portes del Tribunal Suprem, Mauri també ha afirmat que els socis d’Òmnium avui es deuen haver sentit orgullosos de l’entitat i de Jordi Cuixart.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat que ell també es va sumar a l’entitat com a forma de protesta contra l’empresonament de Cuixart.

Més socis que el Barça

La declaració de Jordi Cuixart ha tingut lloc després que Òmnium hagi desbancat aquest 2019 el Futbol Club Barcelona en nombre de socis a Catalunya. Òmnium suma actualment més de 144.000 socis a Catalunya. El Barça en suma 142.000 —segons les últimes dades del club—, al que cal afegir que més de 10.000 són de fora de Catalunya.