Toni Albà i Fermí Fernández presenten al Teatre Victòria ‘Ossos’, una comèdia que gira al voltant de les suposades restes òssies de Miguel de Cervantes. Els còmics interpreten dos gossos que parlen, com els de ‘El coloquio de los perros’ de Cervantes.  

De tota manera recorden més al Quixot i a Sancho Panza, essent un més idealista i somiador i l’altre més pràctic. L’un està entestat a fer de guardià de les suposades restes de Miguel de Cervantes. L’altre només té ganes de rosegar-les. Als protagonistes els tanquen en una gossera i els ossos van a parar a mans de dos científics inoperants i mandrosos als quals s’ha encarregat una anàlisi exhaustiva. Toni Albà i Fermí Fernéndez interpreten tant les escenes dels gossos, que intenten recuperar les restes de Cervantes, com dels científics que les estudien.

Els ossos de Cervantes

La mofa puja especialment de to quan fan de científics. I és que la idea d’aquesta farsa intitulada ‘Ossos’ va sorgir de Pilar Montoliu amb motiu del 400 aniversari de la mort de Cervantes, i coincidint amb la famosa troballa de les restes de l’autor del Quixot en el convent de les Trinitarias Descalzas de Madrid. L’espectacle, escrit i dirigit per Sergi Pompermayer, ha visitat diverses poblacions catalanes abans de recalar al Victòria, on farà funcions els dilluns del mes de novembre aprofitant que El Tricicle descansa.