Les principals sales amb programació de música clàssica de Barcelona, és a dir, el Liceu, L’Auditori i el Palau de la Música, oferiran una programació complementària que permeti als melòmans de la música clàssica fer itineraris de tres o quatre dies, amb una actuació a cadascun dels espais i així facilitar la compra de lots d’entrades.

El festival concretarà una programació especial, entre els mesos de gener i juny de 2016, amb la novetat que estarà pensada per ser concentrada en dies consecutius. Durant la setmana del proper Mobile World Congress, per exemple, es preveu que hi hagi concerts de pianistes de renom mundial, com Lang Lang amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC),  Daniil Trifonov i el duo Katia & Mariell Labque. La iniciativa pretén oferir, a més d’una experiència musical, una altra d’arquitectònica i patrimonial, ha subratllat Víctor Médem, coordinador de Barcelona Obertura.

La iniciativa està impulsada des de Barcelona Global, una plataforma dedicada a promocionar l’activitat econòmica i el talent de la ciutat. En aquest cas, amb l’objectiu d’atreure el públic estranger que escull la seva destinació en funció d’aquest tipus d’oferta cultural exclusiva. La forma no és cap altra que ordenar les programacions de les tres institucions, sense alterar la personalitat pròpia de cadascuna.

Roger Guasch, director del Liceu, ha destacat que la gran notícia és que “asseurem programadors dels diferents teatres per primera vegada per anar junts i treure més potencial per atreure melòmans de tot el món”. Actualment, el públic estranger suposa el 15% dels assistents a concerts al Palau de la Música; entre un 10% i un 15% al Liceu, i  entre el 2% i 3% a L’Auditori, i els directors confien a augmentar aquestes xifres a molt llarg termini.

De moment les tres sales es promocionaran conjuntament a l’exterior amb aquesta marca i més endavant preveuen treballar plegades a l’hora de programar les actuacions dels intèrprets i oferir paquets turístics a les agències internacionals que podrien incloure l’estada en un hotel, o altres atractius com restaurants, partits de futbol o espectacles de dansa.