Els escolars de la Cantània han interpretat aquest dimecres la peça musical ‘Al bell mig de la terra’ a l’exterior de L’Auditori a causa de la vaga indefinida d’acomodadors de l’equipament. Aquest concert s’havia de fer a la Sala Gran, però el conflicte laboral ha comportat canvis al final de la temporada i alguns nens han hagut de cantar a les portes del recinte.

La suspensió de la temporada pròpia de L’Auditori, ordenada de forma cautelar per un jutge, va obligar a suspendre en un primer moment els concerts que els alumnes fa temps que preparen. Es tractava dels últims cinc previstos de la iniciativa, emmarcats dins d’una campanya en què participen 3.500 nens. Aquest dimecres s’han fet els primers concerts i dijous, en horari de matí i tarda, actuaran la resta dels alumnes a les portes de L’Auditori.

Cantània és un projecte musical que organizen L’Auditori  i el Departament d’Educació en què participen 1.100 escoles catalanes. Es tracta d’una cantata en què s’aprenen unes cançons amb moviments a l’uníson, cànon i a veus. Els alumnes treballen l’espectacle a les aules i actuen a L’Auditori  amb músics en directe. Aquest curs el compositor Xavier Pagès i la guionista Carlota Subirós han treballat conjuntament en l’obra ‘Al bell mig de la terra’, que té com a centre temàtic el mar.

Els acomodadors de L’Auditori estan en vaga indefinida des del 30 d’abril per protestar contra les retallades de sou i reducció de jornada laboral i per reclamar que els reconeguin com a treballadors fixos. Actualment, estan subcontractats a través de Manpower Group Solutions.