FERRAN MASCARELL, conseller de Cultura "El sentiment general és de pèrdua d'una de les grans genialitats de la nostra cultura de la segona part del segle XX i una d'aquelles intel·lectualitats que més ha forjat el país cultural que tenim." SALVADOR GINER, sociòleg i exdirector de l'IEC "Les grans editorials europees i els intel·lectuals de tot Europa, quan Espanya estava tancada per totes bandes, el contacte que tenien era en Josep Maria Castellet." ESTER PUJOL, directora editorial del Grup 62 "Per nosaltres era un mestre, ha estat generós, compartint les seves experiències com a editor, compartint-nos la passió i la rigorositat en l'ofici. Sempre el recordarem amb el somriure ample. "

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha afirmat que “hem perdut l’últim clàssic dels intel·lectuals del segle XX”; un home que, segons Ester Pujol, directora editorial del Grup 62,  “va modernitzar la literatura catalana, ens va portar autors europeus de primera fila“. Pel que fa a l’exdirector de l’Institut d’Estudis Catalans Salvador Giner, ha explicat a l’entrada del tanatori que el va educar, i ha afirmat: “He perdut un amic i un pare.

L’editor i crític Josep Maria Castellet va morir aquest dijous a l’edat de 87 anys, després de mitja vida dedicada a l’edició i la difusió de la cultura catalana. El funeral es farà dissabte, al mateix lloc, a dos quarts d’11 del matí.