Ell no ho sap però aquestes són de les últimes fotografies que es faran de la façana de La Pedrera en tot un any. Ja s'ha començat a muntar la bastida que en permetrà la rehabilitació. D'aquí a 15 dies envoltarà l'edifici i aquesta imatge desapareixerà. "Es una lástima que esté tanto tiempo tapada. Me siento afortunado de poder verla tal y como es y no habérmelo perdido." "Me emociona porque la vi hace dos años así que supongo que tendré que volver a venir en dos años para poderla ver, limpia." La Fundació Catalunya - La Pedrera assegura que es tracta d'una rehabilitació necessària que, per les característiques de l'edifici, s'ha de fer aproximadament cada 10 anys. L'objectiu és netejar-ne les parets que s'embruten amb la pol·lució, reparar-ne les esquerdes provocades per l'aigua de la pluja i restaurar-ne els forjats dels balcons. Tot plegat costarà a la Fundació 750.000 euros. No es descarta posar publicitat a la bastida per finançar part de la inversió. SÍLVIA VILARROYA, conservadora de l'exposició de La Pedrera "Moltes vegades les bastides ens provoquen potser una idea que l'actuació és més important del que realment és i no. Es tracta d'una neteja necessària per a una façana de pedra com aquesta. Una façana autoportant que té les seves dificultats i complicacions." "Aquesta serà la tercera gran reforma de la façana de La Pedrera. La primera va ser a finals dels anys 80 amb el canvi de propietat. La segona va ser entre el 2001 i el 2003 en fa ja més d'una dècada." Les obres de restauració són totalment compatibles amb les prop de 200 activitats culturals programades aquest any a La Pedrera i les visites a l'interior i la terrassa de l'edifci, que continuaran amb normalitat.

Segons la Fundació Catalunya – La Pedrera, es tracta d’una restauració que s’ha de fer aproximadament cada 10 anysno es descarta posar publicitat a la bastida per finançar part dels costos, que ascendeixen a 750.000 euros.

Concretament, es restaurarà des de la planta baixa fins a la coberta i des de pas de ronda a la planta de les golfes, des del passeig de Gràcia fins al carrer Provença. La façana de l’edifici modernista, construït entre el 1906 i el 1910, es va restaurar per darrer cop el 1988, una reforma que va continuar amb una la rehabilitació de l’edifici entre el 2001 i el 2003.

La restauració no afectarà l’activitat habitual de l’edifici d’Antoni Gaudí: es mantindran les visites públiques, així com les prop de 200 activitats culturals programades per aquest 2014 a l’auditori, les aules educatives i altres espais.

La restauració està impulsada per la Fundació Catalunya – La Pedrera i la redacció del projecte ha recaigut en l’arquitecte Xavier-Francesc Asarta, que va participar en la restauració de l’any 1988.