Perico Pastor

treballa amb dues grans obres que s’instal·laran a la capella de l’Eucaristia i els Nous Màrtirs de Sant Just Pastor a final d’aquest 2014. Aquest encàrrec del rector de la parròquia, Armand Puig, es pot visitar fins divendres, 10 de gener, a l’Espai Volart de la Fundació Vila Casas, al número 22 del carrer d’Ausiàs March. És la primera vegada que pintures de Pastor estan destinades a ocupar el recinte d’una església.

Els murals, que són una donació de la Fundació Vila Casas a la basílica, mostren episodis bíblics que evoquen la caiguda del mannà i la multiplicació dels pans i els peixos, de l’Antic i el Nou Testament, respectivament.

L’artista s’ha atrevit a estrenar-se amb materials que fins ara no havia utilitzat en les seves obres, com són un paper industrial Terranova i un paper japonès, molt fi, que es coneix amb el nom de Mitsumata i que Pastor reconeix que “havia guardat per a una ocasió especial”. Les obres tenen unes dimensions de 2,50 per 2,60 metres.

L’any 2007 Pastor va il·lustrar els diferents llibres que formen la Bíblia interconfessional per a l’Enciclopèdia Catalana.