Entre tres euros amb 70 cèntims i quatre euros i mig. Dins d'aquesta franja, cada cinema decidirà quin és el preu que costarà una entrada els dimecres. La promoció durarà fins a l'abril i s'afegeix a les ofertes que han estat fent algunes sales els últims mesos. CAMILO TARRAZÓN, president del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya "Buscàvem una iniciativa que poguéssim fer conjunta i comunicar conjuntament. I la idea és comunicar a la gent que el dimecres és un bon dia per anar al cinema, on trobarà les millors ofertes i que és com la versió 2.0 del Dia de l'Espectador." La pujada de l'IVA i la pirateria són les causes dels descens continuat d'espectadors els darrers anys. El que es busca ara és atreure el públic, sobretot jove, que ha abandonat l'hàbit d'anar al cinema. MARGARIDA RUBÍ i JORDI MONTES "Considero que el cinema avui en dia és car, sobretot per a la joventut. I a més el preu del cinema ja no és només l'entrada, és el que porta afegit el cinema." A Catalunya, la gran majoria de sales, el 90 per cent, s'han adherit a la iniciativa. Els Dimecres al cinema pretenen reeditar l'èxit de la Festa del Cinema que es va celebrar a l'octubre. Aleshores, durant tres dies consecutius es van oferir entrades per menys de tres euros amb una gran acollida de públic. La mateixa festa es tornarà a repetir aquest any, i de fet se'n faran dues, una a cada semestre. Fa 10 anys, en el conjunt de l'estat anava al cinema el doble de públic del que ho fa ara. També el preu s'ha incrementat considerablement en aquest temps. Ara, iniciatives com aquesta pretenen combatre la pèrdua d'espectadors i que les sales es tornin a omplir com abans. Us ho ha explicat des del cinemes Aribau, Francis Manzano.

El 90% dels cinemes catalans s’han afegit a la iniciativa Dimecres al cinema. A Barcelona hi participen les sales de la distribuïdora Cinesa (Diagonal, Heron City, Maremàgnum, La Maquinista i Diagonal Mar) i els Renoir Floridablanca. La iniciativa es desenvoluparà entre el 15 de gener i el 15 d’abril a 61 cinemes catalans i serà cada distribuïdora la que fixi els preus per projecció, que oscil·laran entre els 3,70 i els 4,50 euros.

Les distribuïdores adherides asseguren que aquesta iniciativa “demostra l’esforç que vol fer la indústria cinematogràfica per adaptar-se a la demanda del mercat, així com fomentar l’assistència a sales de cinema com un hàbit social i cultural”. Segons dades de la consultora Rentrak, el 2013 els cinemes de tot l’estat van recaptar un 16% menys a la taquilla respecte a l’any anterior i el nombre d’espectadors va baixar un 15%.

Dimecres al cinema mira de reeditar l’èxit de la Festa del Cinema,  que l’octubre de 2013 va omplir moltes sales de la ciutat. Precisament les associacions de distribuïdors i d’exhibidors han decidit convertir en semestral aquesta festa. El 2014 es celebraran dues edicions, en dates encara no anunciades. En plena guerra de preus per captar espectadors, les distribuïdores Cinesa i Yelmo van promocionar les seves sales a 3,50 € per projecció.