A principis d’any va presentar concurs de creditors amb un deute proper als cinc milions d’euros. L’empresa de Sabadell Paz Torras va adquirir la marca i la unitat productiva i ara preveu una inversió de tres milions per expandir la companyia.

Systemaction va obrir la primera botiga l’any 1986 al Portal de l’Àngel. Fundada per l’empresari Enric Omenat, la marca aposta per “la producció de proximitat, el disseny propi i el treball amb proveïdors nacionals dinamitzant l’economia del seu entorn i apostant per la qualitat dels seus teixits i fornitures”.

Col·lecció inspirada en els orígens

La col·lecció que Systemaction presenta a la 080 Barcelona Fashion s’inspira en els orígens de la humanitat on “el que és natural i imperfecte són l’essència de la bellesa”.  Els colors triats són càlids: terra, ocre i albergínia que es combinen amb textures de seda, cotó i llana. És una col·lecció que, segons la firma, marcarà un abans i un després “mostrant un aire nou i fresc però mantenint el seu esperit original”.

El Recinte Modernista de Sant Pau acull entre el 25 i el 29 de juny l’edició número 22 del 080 Barcelona Fashion. Tot i això, la platja va ser escenari d’una de les primeres desfilades, en què es va presentar la col·lecció de la temporada primavera-estiu 2019.

Manuel Bolaño torna al 080

Després de Systemaction al matí desfilen les firmes Mans Concept & Menswear i Krizia Robustella. I a la tarda, a les 16 h presenta col·lecció, Manuel Bolaño, que torna al 080 Barcelona Fashion, després d’uns anys d’absència. Tot seguit podrem veure les col·leccions de Miriam Ponsa i Txell Miras, habituals també a la cita amb el 080, i Es collection, que tancarà les desfilades d’aquest dimarts al Recinte Modernista de Sant Pau.

Al llarg dels cinc dies de la passarel·la 080 hi ha una trentena de desfilades i activitats programades.