Plou a plaça Sant Jaume pel Toc d'inici

La pluja ha obligat a suspendre el Toc d’inici i posa en risc els primers concerts de la Mercè 2022 previstos aquest divendres. S’ha cancel·lat definitivament l’acte que ja s’havia engegat després del pregó de la Mercè perquè “no es podia garantir la seguretat” dels geganters, els músics i la resta de balladors. Això sí, es poden veure els focs artificials per “streaming”. Ara estan en risc les actuacions als diferents escenaris de la festa major de la ciutat. En un inici s’havia aturat, fins a nou avís, el concert de Lucía Fumero & Rita Payés al Teatre Grec, però finalment s’ha decidit posar-lo en marxa.

Entre els artistes més destacats que han de cantar aquest divendres a la nit hi ha, també, 31FAM, La Oreja de Van Gogh, Alizzz, Sin Bragas, David Ros o Luna Ki.

Una Mercè 2022 passada per aigua

Els avisos del Meteocat de dijous ja apuntaven que caldria estar pendents del cel durant els primers concerts de la Mercè 2022. Segons l’alerta, podien caure fins a 20 litres per metre quadrat en 30 minuts i en el període comprès entre les 20 h de divendres i les 8 h de dissabte. Està previst que la tempesta caigui amb més força aquesta matinada.

Els actes de dissabte, en dubte pel mal temps de la Mercè

Els mapes del temps apunten que aquesta primera tongada de pluja podria allargar-se fins dissabte a primera hora del matí. Tot i això, sembla que el seguici de la Mercè i el ball de L’Àliga amb els Gegants de la Ciutat no perillen. Els aiguats donaran una treva al llarg del matí i tornaran a la tarda vespre. Faltarà veure com afecten el programa de les Festes de la Mercè 2022.