'Ariadne auf Naxos'

‘Ariadne auf Naxos’ de Strauss serà el títol operístic que obrirà la temporada 2021-2022 del Gran Teatre del Liceu. Serà la del 175è aniversari, i inclourà 46 espectacles amb 232 funcions, un increment substancial respecte de temporades anteriors. Una novetat és que les funcions començaran, habitualment, a les 19 hores.

Netrebko, Dudamel, Radanovsky, Camarena i Beczala

Anna Netrebko oferirà un concert de celebració dels 175 anys amb tres actes íntegres de les òperes ‘Macbeth’, ‘La bohème’ i ‘Turandot’. Gustavo Dudamel dirigirà l’Orquestra de l’Òpera de París amb la ‘Simfonia fantàstica’ d’H. Berlioz; Sondra Radanovsky protagonitzarà ‘La dama de piques’, de Txaikovsky; i els tenors Javier Camarena i Piotr Beczala seran també presents a la temporada.

Òperes estrella

‘War requiem’, de Benjamin Britten, i ‘Wozzeck’, d’Alban Berg, són dues de les produccions estrella i representen la voluntat del Liceu d’integrar altres arts en l’òpera. L’escenografia de la primera és del creador audiovisual Wolfgang Tillmans i la de la segona de l’artista plàstic William Kentridge.

Destaquen també la producció de ‘La flauta màgica’ amb direcció de Simon Mc.Burney i amb Javier Camarena en el repartiment; o les dues òperes que dirigirà l’artista resident Àlex Ollé (La Fura dels Baus): ‘Pélleas i Mélisande’ (C. Debussy) i ‘Norma’ (V. Bellini).