El Gremi de Restauració de Barcelona ha presentat aquest dimecres el seu anunci de Nadal, enguany protagonitzat per l’actriu Itziar Castro. Va ser un dels darrers treballs de l’actriu, que va morir el 8 de desembre passat als 46 anys. Itziar no va arribar a veure l’anunci, que es va rodar ara fa un mes i en què també hi participen els actors Julieta Serrano i Jordi Bosch i que va ser dirigit per Joaquim Oristrell.

Una estrena reconvertida en homenatge al seu restaurant preferit

L’acte de presentació de l’anunci nadalenc s’ha fet al restaurant Red Fish, del moll de la Marina, el seu restaurant preferit, i s’ha convertit en un homenatge a l’actriu. Des del gremi asseguren que l’acte “és com una trobada d’amics que la recordaran com era ella, alegre, compromesa, treballadora”. També han volgut recordar que la Itziar era “una persona compromesa amb el gremi, ja que la família havia regentat un restaurant”.

Unes 120 persones del món de la cultura i la restauració, així com amics i familiars, entre ells els pares de l’actriu, s’hi han donat cita. També hi han assistit la futbolista Jenny Hermoso o representants polítics com Irene Montero o Ada Colau. Colau ha explicat que Itziar va deixar per escrit que “la recordessin de tant en tant”, i que de seguida es van organitzar per fer aquesta trobada, “no l’oblidarem perquè era extraordinària. Mai no va perdre el somriure tot i “el ‘hate’ i les crítiques”.

De la seva banda, Irene Montero ha destacat “la valentia i sensibilitat, al mateix temps” i ha lamentat “la grassofòbia i l’antifeminisme que va haver de suportar fins i tot després de morta”.