Podríem dir que aquesta és la llibreria més petita de Barcelona. Sons of Gutenberg obre a Gràcia per oferir en tan sols sis metres quadrats un tastet de fanzins, poesia, llibres autoeditats i art. ADRIÀ RODRÍGUEZ, Sons of Gutenberg “És un projecte cultural que neix a la llibreria Consumició Obligatòria aquí a Gràcia, forma part de l’associació cultural de Can allà? (diu això el senyor? No he trobat cap associació que es digui de Can allà!) , que és un espai de cultura, de ‘coworking’ on ens ajuntem diversos professionals per crear aquest espai. Podríem dir que és una petita llibreria d’autor, que en aquest cas com si ho comparéssim amb un restaurant el xef proposa.” En les estanteries hi ha des de poesia dels anys 50 a reculls de Xandri. Els llibres independents, majoritariament són d’editorials barcelonines, com Orcinypress. Entre els fanzins s’hi pot trobar el mític Naufraguito, de Ceferino Galán. I a la paret, una exposició d’art que canvia cada mes. ADRIÀ RODRÍGUEZ, Sons of Gutenberg “Aquí tenim un espai, que no només serà un punt físic de suport per aquestes editorials o autors que tinguin el seu treball a la venda, sinó que en parlarem, en farem difusió, ho compartirem.” Inspirada en la parisenca llibreria de Shakespeare and Co, Sons of Gutenberg també vol marcar la diferència i recuperar l’esperit de les antigues llibreries, que anaven més enllà de fer negoci amb els llibres. Oferirà un servei de préstec i organitzarà activitats culturals.

Amb només sis metres quadrats, Sons of Gutenberg obre les seves portes a la Vila dels Llibres per oferir un tast d’aquella literatura que no està tan present en les grans llibreries. La poesia, els fanzins i els llibres autoeditats omplen les prestatgeries d’aquest petit espai on, a més, hi té cabuda l’art. Cada mes hi exposarà un artista diferent. Ara els primers d’estrenar aquestes parets són els peixos en collage i serigrafia de l’Andrea, la tinta xinesa de la Guiomar i les llibretes fetes a mà de Robert Fuster.

La idea de l’Adrià Rodríguez, impulsor de Sons of Gutenberg, és oferir un espai cultural al barri que vagi més enllà de les llibreries convencionals, tal com explica: “Aquí tenim un espai que no només serà un punt físic de suport per a aquestes editorials o autors que tinguin el seu treball a  la venda, sinó que en parlarem, en farem difusió, ho compartirem.”

Per això, Sons of Gutenberg tindrà llibres en préstec i organitzarà activitats culturals. Precisament està ubicada a l’entrada de l’espai de coworking i associació cultural Can Allà, amb qui organitzarà presentacions, conferències, cicles de cinema, etc.