La dissecció que Picasso va fer de 'Las Meninas', de Velázquez, també la va fer amb el 'Dejuner sur l'herbe', de Manet, en va dibuixar diverses vegades la composició i en va fotografiar tots els detalls. En l'exposició de les últimes adquisicions del Museu Picasso destaquen especialment les fotografies que va fer David Douglas Duncan, en aquesta imatge al costat del pintor. BERNARDO LANIADO-ROMERO, director del Museu Picasso "Aquest conjunt de peces i obres enriqueixen d'una manera molt important els contingunts dels museus, és per compartir amb els visitants del museu i amb Barcelona." Més enllà de les fotografies que retraten els últims anys de feina de Picasso, també s'hi poden veure gravats, manuscrits i aiguaforts com aquest, de 1968, titulat 'Parella', que s'exposa per primera vegada al públic.

“Últimes donacions i adquisicions 2010-2016” és el gràfic nom que li ha donat el Museu Picasso a la nova exposició en què es poden veure algunes de les incorporacions que ha anat fent el museu en els últims anys, sobretot procedents de donacions. Són en general obres de petit format que contrasten amb les grans fotografies de Picasso que va fer-li David Douglas Duncan en la darrera etapa del pintor malagueny.

Les adquisicions més importants són la Col·lecció Gili-Torra, l’Arxiu Brigitte Baer o les donacions del mateix fotògraf David Douglas Duncan. Algunes de les obres també corresponen a donacions anònimes. En total s’han incorporat a la col·lecció del Museu Picasso 115 obres, 19.000 documents fotogràfics i 24.000 documents textuals. L’exposició “Últimes donacions i adquisicions 2010-2016” es podrà veure fins al 15 de maig.