ÀLEX SUSANNA, director de l'Institut Ramon Llull "Nosaltres el volem obrir a la ciutadania en general, tant nacional com internacional, perquè d'una banda coneixeran un dels edificis més emblemàtics, més representatius, més densos del modernisme català, però de l'altra també sabran que disposem d'un institut per projectar-nos al món."

El palau, amb façana al número 373 de l’avinguda Diagonal i al 279 del carrer del Rosselló, va ser un encàrrec de l’industrial Manuel de Quadras a l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. Es va construir a partir d’una casa antiga i seguint els cànons del Modernisme. Els elements més destacats són la façana que dóna a la Diagonal i els espais i decoració interior a les plantes baixa i primera, amb influències gòtiques i de l’arquitectura islàmica.

El 1976 va ser declarat Monument Històric Artístic d’Interès Nacional. De 2003 a 2013 va ser la seu de la Casa Àsia, i ara és la seu de l’Institut Ramon Llull. A partir d’aquest 24 de febrer, cada dimecres s’hi podran fer visites individuals i qualsevol dia de dilluns a divendres amb reserva prèvia. La visita té una durada de 45 minuts i un preu d’entre 10 i 12 euros.