‘La flauta màgica’, de Wolfgang Amadeus Mozart, serà l’encarregada de tancar aquesta temporada i obrir la de 2016/2017

. Es representarà entre el 12 i el 17 de setembre i revisarà el clàssic amb l’estètica del cinema mut dels anys 20 que signen Suzanne Andrade i Barrie Kosky.

La nova temporada, però, començarà oficialment el 7 d’octubre amb la representació de ‘Macbeth’, de Giuseppe Verdi, que es tornarà a representar 12 anys després. Es tracta d’un homenatge a l’Any Shakespeare sota la direcció d’escena de Christof Loy.

Al desembre arribarà un dels plats forts de la temporada: ‘Elektra’, de Richard Strauss, una coproducció pròpia del Liceu. És una òpera poc representada a Barcelona amb el qual es pretén atraure públic jove. La direcció anirà a càrrec del cineasta i dramaturg Patrice Chereau i serà el títol que tancarà l’any.

De cara a 2017, destaca la presència de Plácido Domingo convertit en el monjo Athanaël, de l’òpera ‘Thaïs’, de Jules Massenet. A més, també passaran pel teatre barceloní el ‘Rigoletto’, de Verdi, una versió renovada d”Il trovatore’ i el ‘Don Giovanni’, de Mozart, que torna vuit anys després de representar-se per darrer cop al teatre de la Rambla.

Espai per a la dansa

En el capítol de la dansa, la companyia de Julio Bocca revisarà al desembre el clàssic ‘Coppélia’. També està programada la companyia IT Dansa. Finalment, el prestigiós ballet Preljocaj actuarà al Liceu alternant Vivaldi amb peces contemporànies.

Aposta pel talent català

La nova temporada del Liceu recollirà òperes com ‘Teuzzone’, dirigida per Jordi Savall, ‘Quartett’, amb direcció escènica d’Àlex Ollé (La Fura dels Baus) i ‘Les bodes de Fígaro’, amb direcció escènica de Lluís Pasqual i la direcció musical de Josep Pons.