Per Pep Torres, fundador del miBa, per ser inventor cal actitud. Per això va idear el 2011 un museu que despertés l'enginy al visitant, que demostrés que les bones idees poden canviar el món. Hi va exposar un ampli ventall d'objectes. Alguns que marcaran el futur, per no dir el present. I d'altres senzills i curiosos, com aquest reciclador de serpentines, que motiven la creativitat. El 31 de desembre el miBa tancarà portes. Deixarà de tenir una seu física i passarà a ser itinerant. Ha estat una decisió estratègica però també condicionada. PEP TORRES, fundador del miBa "Jo no sóc un milionari, jo no puc pagar això, no tinc subvencions. On poso els diners? A la pedra? Que s'ha espatllat el lavabo? Que no va la plataforma? O poso els recursos als continguts? Francament, als continguts. Jo vull arribar a molta gent, a molts nens, a moltes persones, i els diners els he de posar als continguts, no a una pedra." "El miBa, en aquesta nova etapa itinerant, ja té aparaulades diverses visites a escoles catalanes. També ha rebut l'interès d'algunes ciutats d'arreu del món interessades a acollir la seva col·lecció d'invents." Mentrestant el museu rep els últims visitants, que han entomat la notícia amb cert regust agredolç. "La idea que sea itinerante va como muy acorde a la idea del museo. Es como muy innovador. Es como que se ha estancado en una cosa, y todo lo que ves aquí es muy contrario a estancarse y va siempre a innovar, a hacer las cosas diferente." Tant diferent que és capaç de riure's d'ell mateix i exposar l'invent més inútil del món. Un interruptor impossible d'encendre.

El Museu d’Idees i Invents de Barcelona, el miBa, tancarà la seu del carrer de la Ciutat el proper 31 de desembre. El projecte, però, continua endavant. El responsable, Pep Torres, ha decidit convertir-lo en un museu itinerant. Creu que d’aquesta manera podrà invertir més diners en el fons i el contingut i apropar-lo a més gent. Ja hi ha visites a escoles aparaulades i diverses ciutats del món s’han interessat a acollir-ne una exposició temporal.

“No sóc milionari i prefereixo gastar-me els diners en els continguts. Amb un museu itinerant ho podré fer i, a la vegada, podré arribar a molta més gent”, explica Pep Torres, fundador del miBa. Assegura que el museu, situat al carrer de la Ciutat, és deficitari i, tot i que no està ideat amb la voluntat de guanyar diners, no en vol perdre més. A més, creu que els museus itinerants són una aposta que encaixa amb les noves formes de consum de cultura.

És optimista envers aquesta nova etapa ja que ja ha rebut l’interès de diverses ciutats del món, com Singapur, Londres o Madrid, per acollir exposicions temporals del miBa. També mantindrà i potenciarà les visites de les escoles. Si fins ara es feien a la seu física del museu, a partir de gener serà el museu el que es mudarà a les escoles interessades.

Per Pep Torres, fundador del miBa, per ser inventor cal actitud. Per això va idear el 2011 un museu que despertés l’enginy al visitant, que demostrés que les bones idees poden canviar el món. Hi va exposar un ampli ventall d’objectes. Alguns que marcaran el futur, per no dir el present. I d’altres, senzills i curiosos que motiven la creativitat.