CARLOS MACÍAS portaveu de la PAH "Estem aquí primer per recordar que Bankia és una entiat naciobalitzada amb recursos públics, però el cas curiós és que els seus habitatges no han estat nacionalitzats, continuen privatitzats. I que aquesta entitat, tot i rebre més de 147 mil milions d'euros de recursos públics, continua desnonant a les famílies i continua sotmetent a tortura a les famílies sense donar una solució. I estem per quatre casos que fa anys que estan lluitant per buscar una solució que Bankia no els dona, que al juliol s'hi va comprometre, que abans es va comprometre a aplicar la llei 24/2015 i que ara s'excusa en la suspensió de Mariano Rajoy de la nostra norma per no donar solució i en altres no s'excusa, simplement diu que no els donarà solució."

Cap a les 10 del matí, mig centenar de persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca han entrat a la seu de Bankia a la plaça de Catalunya per protestar contra la situació que viuen quatre famílies vulnerables. Exigeixen solucions perquè aquestes persones no poden fer front als pagaments de les seves hipoteques i des de fa mesos esperen una solució pactada al seu problema.

Segons la PAH, els afectats són un home de 72 anys amb una pensió inferior als 700 euros, una dona víctima de la violència masclista, una família nombrosa amb pocs recursos econòmics a qui Bankia no vol concedir un lloguer social i una dona amb un lloc de feina precari que està al càrrec de la seva mare de més de 80 anys i amb un 91 % de discapacitat.

Els activistes denuncien les pràctiques abusives de l’entitat bancària amb la campanya “Bankia explota de qui diuen que explota recursos públics, explota les famílies, les persones i també els treballadors que acomiada”.