Apadrina el teu equipament arriba a la sisena edició. El projecte, coordinat per la Fundació Tot Raval, va néixer per posar en contacte els grans equipaments culturals i la comunitat educativa del barri. Ha anat creixent en cada edició, tant en nombre de participants com en objectius a assolir. Es preveu que en l’edició d’enguany s’acabin fent 16 apadrinaments, en els quals participaran un miler d’alumnes de 10 centres educatius i nou equipaments culturals.

L’Apadrina de l’Institut Tarradell

Un dels apadrinaments d’aquest any es fa al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, on alumnes de l’Institut Miquel Tarradell treballen per crear nou material que expliqui a certs col·lectius del Raval l’exposició sobre Stanley Kubrick.

Mercè Garet, tècnica comunitària de la Fundació Tot Raval, explica que “hi ha diferents grups de persones que es poden beneficiar d’aquests treballs. Hi ha menors no acompanyats, poden ser mares que estan aprenent a llegir i a escriure, o que estan aprenent català en una escola, o persones amb diversitat funcional“.

Exposició de Kubrick a mida

Els alumnes de l’Institut Miquel Tarradell, que  estan rebent formació dels serveis educatius del Centre de Cultura Contemporània, crearan materials per fer una visita a mida a l’exposició de Stanley Kubric.

Alexis Borràs Izquierdo, director de Digital Films, és l’encarregat de fer el taller i formació als alumnes de l’Institut Tarradell perquè després “tinguin prou eines per acompanyar a diferents col·lectius del Raval a visitar l’exposició, a entendre què és la mirada cinematogràfica, a conèixer Kubrick”.

Amb aquest aprenentatge i treball conjunt, els alumnes faran també un projecte en què el llenguatge audiovisual serà una eina més de dinamització i de transformació social.