La processó d’aquest diumenge ha posat el punt final a la festivitat del Corpus iniciada dijous passat. A les 18.30 h a la plaça de Sant Jaume s’han pogut veure les actuacions de la Moixiganga, els Falcons i el ball dels Gegants nous de la Casa de Caritat o el Corpus. Més tard ha sortit un any més de l’Ajuntament de Barcelona el seguici de gegants, bestiari i balls populars, per sumar-se a la processó religiosa davant la Catedral. L’Àliga i el Lleó han captivat l’atenció dels més petits. Els turistes i veïns del barri tampoc no s’han volgut perdre aquesta cita carregada de música i dansa tradicional en una tarda molt assolellada.

La processó ha recorregut el carrer del Bisbe, la plaça Nova, el carrer dels Arcs, el Portal de l’Àngel, el carrer Comtal, la via Laietana i el carrer de Joaquim Pou, per acabar a l’avinguda de la Catedral. La festa religiosa del Corpus és una de les més antigues de Barcelona amb més de 600 anys d’història, caracteritzada per l’activitat de l’ou com balla i la processó.

La festa tradicional del Corpus que s’ha celebrat aquest diumenge es divideix en dues parts: una més festiva en què els elements més representatius recorren les places i els carrers del centre de la ciutat amb imatgeria festiva, música i danses; i una segona més religiosa, que és la processó del Corpus Christi de la Seu. Actualment, però, hi ha més manifestacions de cultura popular, com ara L’ou com balla o les sardanes, que són presents en el programa festiu.

El Corpus es va instaurar al segle XIII com a exaltació del sagrament de l’Eucaristia, com a reacció de l’Església envers els corrents que feien “perillar” la seva doctrina. Des que la diada de Corpus va deixar de ser festa laboral a Barcelona, la processó es trasllada del dijous al diumenge següent.