TAMRAT GEZAHEGNE, artista "És sobre el canvi climàtic, les causes del clima, que estan passant ara mateix, i també veiem els efectes d'El Niño a diferents parts del món."

“El canvi climàtic i la roba que portem” és el títol de la reflexió orgànica de Tamrat Gezahegne sobre el caos climàtic i la responsabilitat dels petits gestos humans en el desgavell mediambiental d’Àfrica. El seu objectiu és plasmar les condicions climàtiques extremes i els episodis d’emergència alimentària que han de patir els 19,5 milions de persones. A més a més, també vol mostrar els efectes d’El Niño a diferents parts del món.

L’artista és actualment resident a l’Associació Jiwar gràcies al conveni amb l’organització sud-africana Africa Centre i al suport de The African Arts Trust. Com a portador de valors culturals, Gezahegne vol presentar el seu punt de vista a través de les seves investigacions sobre el medi ambient i les seves conseqüències, tot reivindicant la contribució a l’equilibri mediambiental i tasca de preservació que duen a terme els indígenes. En Tamrat toca diferents àmbits i les seves obres van des d’un paisatge o la pintura de retrats passant per l’experimentació incessant fins a una experimentació constant per crear noves instal·lacions, escultures i “performances”. En l’actualitat, la seva investigació entusiasta en el coneixement indígena ha inculcat les seves meditacions, ja que creu que la tasca d’un artista és il·luminar la cultura i el coneixement de la societat i espera formar part del viatge de la mateixa societat.

L’artista fa un clam personal a l’ecologia i la consciència planetària a través d’una actuació artística que es repetirà en altres espais de Catalunya al llarg del mes de maig i juny. Avui l’ha fet a Gràcia en el marc dels Tallers Oberts, que serveixen per promocionar la feina dels artistes locals. La cita acaba aquest cap de setmana amb els espais de Gràcia i Sarrià.