El Poblenou va ser envaït fa un any per ovnis i va rebre la visita d'una dona del futur. Tot va succeir de manera fictícia gràcies a la imaginació dels participants del concurs de curtmetratges Mil Mirades. A l'edició d'aquest any els concursants hauran de crear un guió de suspens. VICKY BENÍTEZ, coordinadora de Mil Mirades "Donem tres premisses que han de sortir al curtmetratge. Aquestes tres premisses són: un objecte, un espai exterior del barri del Poblenou i una frase. A partir d'aquest moment la gent té 24 hores per gravar i muntar el curtmetratge. I com que donem aquestes tres premisses, que la gent no sap, no poden venir amb un curtmetratge fet, ni amb un guió tancat. Sí amb una idea però no amb un guió tancat." És la segona vegada que es fa el Mil Mirades, un concurs que s'integra en el festival de creació contemporània Escena Poblenou. En la primera edició es van presentar 15 curtmetratges i el guanyador es va emportar un premi de 300 euros, els mateixos que aquest any. L'únic requisit per participar-hi és que un dels membres de l'equip sigui veí del Poblenou. VICKY BENÍTEZ, coordinadora de Mil Mirades "Mil Mirades pretén, així mateix, que la gent del barri tingui la possibilitat d'imaginar un món diferent al seu espai quotidià a través d'un guió de ficció. És a dir, allà on fas el dia a dia que es pugui convertir, de sobte, en una pel·lícula, imaginar espais diferents, situacions diferents de manera creativa." Dissabte, a les 11 del matí, els 18 concursants d'aquest any començaran a treballar en els respectius curtmetratges, que hauran de tenir enllestits diumenge a les 11 del matí. La projecció de totes les filmacions que s'hi presentin es farà a la rambla del Poblenou, entre els carrers de Pallars i Pujades, a les sis de la tarda.

L’organització dóna tres premisses que s’han d’incloure al guió de la filmació i que els concursants desconeixen prèviament: hi han d’aparèixer un objecte, un racó del barri i una frase concreta. El gènere del curtmetratge també ve determinat pels organitzadors, que aquest any han triat el suspens. A partir d’aquí els participants tenen total llibertat per fer les seves creacions. En la primera edició s’hi van presentar 15 curtmetratges, dels quals tres van ser els guanyadors, que van ser guardonats amb premis de 300 euros, 200 euros i 100 euros respectivament.

A més, també hi va haver una menció especial Públic Poblenou, per al millor curtmetratge realitzat per residents del barri del Poblenou, que consistia en un sopar per a dues persones en un restaurant del barri. En l’edició d’enguany els premis que es lliuraran seran igual.  El Mil Mirades començarà dissabte a les 11 del matí i els curtmetratges hauran d’estar acabats diumenge a les 11 del matí. A la tarda, a les 19 h, serà el moment de fer la projecció de totes les filmacions a la rambla del Poblenou, entre els carrers de Pallars i Pujades, i de conèixer els guanyadors.