Això que s'escolta és una cançó d'Anthony and the Johnsons. I el que es veu, també. Es tracta de 'Microsonic landscapes' una partitura impressa en 3D. Aquest és un dels 12 espais interactius que podem trobar, a partir d'avui, a l'exposició "Music+Arts" al Mobile World Centre. PEP SALAZAR, director del Mobile World Centre "El que hem detectat és que la tecnologia va molt més enllà de la propia tecnologia. Per tant la tecnologia el que genera és contingut, i genera un contingut molt innovador. Un contingut que estem molt acostumats a veure'l de manera directa però estem poc habituats a mostrar-lo d'una manera específica, d'una manera amable al públic i d'una manera que pugui tocar, i veure i sentir" La gran aposta del "Music+Arts" és The highest human tower, de Mar Canet i Varvara Guljajeva, un projecte inspirat en la tradició dels castells i que vol crear, digitalment, la torre més alta de la història. MAR CANET, artista "Com una manera d'utilitzar el món digital per crear una cosa que no es pot crear físicament. Tot i que cada any treballen molt dur ens els entrenaments de les colles castelelres , tenen límits físics i amb un ordinador i utilitzant eines de l'era digital pots crear una coses que no es podrien crear a la realitat" Els visitants també hi podran trobar obres de més de 30 artistes locals i internacionals. Com un videoclip interactiu connectat a un telèfon intel·ligent, un neurosensor que crea música a través de l'estat d'ànim o una instal·lació quinètica que s'activa amb el moviment i que atreu paraules de les xarxes socials. L'exposició s'inaugura aquesta tarda amb l'actuació del japonès Ryoichi Kurokawa i estarà al Mobile World Centre, a la plaça de Catalunya, fins al 13 de desembre. L'entrada és gratuïta.

L’exposició s’inaugura aquest dimarts amb l’actuació del japonès Ryoichi Kurokawa, que presenta la performance audiovisual ‘Syn’. Comissariada per l’agència londinenca Alpha-ville, Music+Arts” s’estructura en 12 espais interactius on 30 artistes locals i internacionals mostren les seves creacions.

Una de les propostes és el projecte inspirat en els castellers The highest human tower, que pretén crear la torre humana més alta de la història de manera digital. La proposta està dissenyada per Varvara Guljajeva i Mar Canet.

Un altre dels noms que es podran veure als diferents espais són Keiichi Matsuda i James Alliban, amb Cell, una instal·lació interactiva que actua a mode de mirall virtual i que, a través del moviment de les persones, atrau paraules de les xarxes socials.

També s’hi han programat altres esdeveniments com el Festival Internacional de Cine Beefeater In-Edit, que emplaçarà la seva àrea professional, l’In-Edit Fast-Forward, o diversos tallers de creació musical amb David Carabén, Miqui Puig, Joan Colomo o Óscar d’Aniello.

La mostra es podrà visitar del 21 d’octubre al 13 de desembre i l’entrada és gratuïta.