És una de les 245 fotografies que s'exposen a "Gènesi", una col·lecció d'imatges en blanc i negre que mostren escenes com aquesta. Es tracta de les mursis i les surmas, les últimes dones indígenes al món que porten plats a la boca. L'últim treball del fotògraf Sebastiao Salgado fa un recorregut per les zones verges de la Terra i reflexiona sobre l'impacte ocasionat per l'ésser humà en construir el món modern. SEBASTIÃO SALGADO, fotògraf "Las materias que utilizamos aquí no vienen de aquí, vienen de allá, donde estamos destruyendo todavía. El Amazonas, África,... Es una gran contradicción." Aquesta situació va motivar el fotògraf a emprendre un projecte que s'ha allargat durant vuit anys i amb més de 30 viatges pel món. Tot va començar el 2004 a les illes Galàpagos, però més enllà del reconeixement professional, Salgado vol conscienciar la població de la necessitat de preservar aquests espais i recuperar-ne uns altres. "La esperanza que tenemos és que la gente que venga a ver las fotografias comprenda que esto es un estado de la unión, un corte representativo." "L'obra estarà oberta al públic fins al proper 8 de febrer. Mentrestant, el CaixaForum ha organitzat activitats relacionades amb l'exhibició que pretenen sensibilitzar el públic amb els espais fotografiats per Sebastiao Salgado. Us ho ha explicat des del CaixaForum, Sara López."

L’objectiu del treball de Sebastião Salgado és mostrar com seria la Terra sense l’impacte humà en construir el món modern. Amb el seu treball el fotògraf pretén conscienciar la població de la necessitat de preservar aquests espais i recuperar-ne altres que s’han perdut.

[Imatge: regió de la serralada de Brooks, a l’Àrtic, Alaska. Sebastião Salgado]

Després de vuit anys de treball i 32 viatges a peu, en canoa o en globus, Salgado ha aconseguit fotografiar els terrenys més verges del planeta. Per elaborar el projecte, Salgado ha visitat punts com les illes Galápagos, l’Antàrtida, Madagascar, Botswana, Alaska, Sibèria per captivar la bellesa d’indrets que no són habitats. També ha retratat poblacions com la tribu zo’e de la selva de l’Amazones, l’ètnia korowai de Papua Occidental o un grup de grup de waurás (imatge) pescant al llac Piyulaga, a l’estat de Mato Grosso del Brasil. L’exposició serà al CaixaForum fins al 8 de febrer.