La festa de l’arquitectura 48h Open House BCN celebra la cinquena edició amb la incorporació de noves atraccions per captar l’interès dels ciutadans. Per primera vegada els ciutadans podran veure com són les Torres Venecianes per dins. Els visitants podran accedir-hi pujant unes escales que els conduirà fins al terrat i des d’allà podran observar les vistes en 360 graus sobre els entorns de la plaça d’Espanya. Aquests monuments, que es van restaurar recentment, són obra de Ramon Reventós, tenen una alçària de 44 metres i es van concebre com la porta d’entrada a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929. Les torres, que estan inspirades en l’arquitectura veneciana, es podran visitar durant 15 minuts tant dissabte com diumenge entre les 11 i les 19 h.

[Torres Venecianes. Imatge: Juan Miguel Pla Jorrin]

L’altre punt d’atracció i novetat serà conèixer l’interior de dues cases barates del Bon Pastor, tant dissabte com diumenge al matí. Els ciutadans podran conèixer l’aspecte extern, quasi inalterat, i l’evolució que han sofert els interiors amb el pas dels anys. Aquests habitatges, que es van construir poc abans de l’Exposició Universal de Barcelona, van servir per eliminar les barraques de Montjuïc. Els visitants podran conèixer el pla de conservació d’alguns habitatges com a testimoni històric.

[Cases Barates. Imatge: Juan Miguel Pla Jorrin]

Un altre punt nou d’interès serà la base de la xemeneia del recinte de l’Escola Industrial. Per primera vegada i només per l’Open House es podran veure les galeries subterrànies en forma d’estrella que s’amaguen sota la xemeneia i que servien de conductes d’aire.

L’Escola Mediterrània, que va estrenar l’edifici fa un any, també entra en el circuit de visites, i també s’estrenaran la Torre del Baró, l’Escola de Bosc, i les terrasses de Santa Maria del Mar, entre d’altres. Totes les visites són gratuïtes i els ciutadans poden consultar a través del web del festival tots els monuments que es poden veure.

Torre del Baró