L’intercanviador de metro de l’L3 i l’L5, el segon amb més volum de passatgers de la ciutat, acull l’exposició fotogràfica “No a la guerra contra la infància”. Es tracta d’un recull de catorze vinils de gran format amb fotografies d’infants de l’Afganistan, l’Iraq, Síria, Somàlia o el Iemen, uns països que es troben entre els 10 més perillosos del món per als més petits. La mostra està produïda per Save the Children amb la col·laboració de TMB i s’ha inaugurat aquest dilluns. És un dels esdeveniments que s’han programat per celebrar el centenari de l’ONG i es podrà veure fins al 4 d’octubre.

Un de cada cinc nens viu en zones de guerra

Amb aquesta exposició, l’ONG denuncia que avui dia els conflictes bèl·lics són veritables guerres contra els nens i les nenes. Tant és així que per cada soldat mort, hi ha cinc infants que perden la vida. Segons Save the Children, mai no hi havia hagut tants infants vivint en zones de conflicte com en els darrers 20 anys. Escoles i hospitals s’han convertit en objectius de guerra: des del 2013 fins avui s’han produït més de 14.000 atacs contra centres educatius. Però la infància no només pateix els efectes de les bombes, també ha de conviure amb el bloqueig d’aliments i de medicaments o la manca d’ajut humanitari.

El centenari de Save the Children

Save the Children va fundar-se a l’abril del 1919, just després de la Primera Guerra Mundial. Eglantyne Jebb va crear la fundació amb l’objectiu de recaptar recursos econòmics per ajudar els nens afectats per la guerra. Per celebrar l’aniversari, a banda de programar aquesta exposició, l’ONG també ha preparat un informe sobre els avenços que s’han fet en els últims 100 anys a Espanya i publicarà un llibre biogràfic sobre la fundadora de l’entitat.