Ja s’ha donat a conèixer el cartell de la Festa Major de les Corts, que tindrà lloc del 4 al 13 d’octubre. L’ha creat l’il·lustrador Enrique Molina, que assegura que des que va començar a fer esbossos del projecte volia que les persones i la cultura popular del barri fossin els protagonistes. Molina s’ha presentat a diversos concursos de cartells de festa de diferents barris, però reconeix que donar forma al de les Corts ha estat especial ja que la seva parella és del barri i li va donar consells molt útils.

Inclusiu i paritari

Molina ha intentat que el cartell reunís tots els valors de la festa, per això, hi ha representat un casteller, un tabaler, gegants i el Pau Farinetes, un personatge històric de les Corts que fins i tot té una estàtua en honor seu a la plaça de Comas. Però això no és tot. L’il·lustrador reconeix que ha intentat que “el cartell fos paritari entre homes i dones i que hi apareguessin també persones amb diversitat funcional” per tal de representar al màxim la realitat del dia a dia a les Corts.

El món associatiu al centre

L’Enrique és il·lustrador i afirma que no és un ofici fàcil per guanyar-se la vida. Per això, li va semblar que presentar propostes als concursos de cartells de les festes major dels diversos barris de la ciutat era una manera de donar-se a conèixer. S’ha presentat a cinc i n’ha guanyat dos, el de la Marina i el de les Corts. Ara bé, reconeix que crear el de les Corts va ser especial ja que la seva parella és del barri i li va aconsellar el que hi podia posar i el que no. En aquest sentit, assegura que li va suggerir que se centrés en el món associatiu i no tant en les entitats privades que hi ha al districte, com el Barça.

Al cartell també hi ha representats diversos dels edificis més emblemàtics de barri, com són la Maternitat o el campanar de la Plaça de la Concòrdia, un aspecte recurrent en els cartells de la festa major any rere any. Molina assegura que no es perd cap Festa Major de les Corts i que aquesta edició no en serà una excepció.