Han estat els responsables de recórrer de dalt a baix la ciutat per amagar els 73 llibres d'aquesta gran gimcana literària. La feina ha estat intensa i fins i tot han gravat aquests vídeos explicant les seves anècdotes a l'hora de trobar l'amagatall literari ideal. Aquest és l'aspecte dels tresors que heu de trobar. Els llibres estan ben protegits i només els faltava el darrer detall, els punts de llibre dissenyats per a BTV per a aquest Sant Jordi. La llista dels amagatalls per confeccionar el joc de pistes Barri&Llibre és llarga i encara se n'han de fer les darreres comprovacions per assegurar-se que aquest dissabte tots els títols estaran al seu lloc. Els primers llibres ja han sortit direcció a les ubicacions més segures i la resta de títols es col·locaran aquest divendres a la tarda. Estigueu preparats perquè el tret de sortida de la gimcana Barri&Llibre es farà des d'aquest web, www.btv.cat/santjordi, serà aquest dissabte a les 11 del matí.

És una de les noves apostes Barcelona Televisió per a aquest Sant Jordi. La gimcana Barri&Llibre proposa, a tots els barcelonins que es vulguin connectar dissabte, dia 23, a les 11 del matí al web de Sant Jordi de BTV, un seguit de preguntes per trobar un llibre a cada un dels 73 barris de Barcelona. Tots els indrets triats tenen un component literari i això ha complicat la feina. Quan els afortunats trobin el llibre només s’hi han de fer un “selfie” i d’aquesta manera quedarà registrat com un llibre trobat al web. A partir d’aquí es podrà optar per un dels premis més grossos, que se sortejaran el mateix dissabte a la plaça de Catalunya.

La feina sobre el terreny l’han fet en Marc Llibre i el Xavier López. Ells han estat els responsables de trobar els racons més adients per amagar els llibres en les 73 ubicacions triades per a la gimcana. Un dels objectius de triar a consciència els amagatalls és que no es puguin respondre les preguntes de la gimcana, consultant, per exemple, algun programa de mapes d’Internet. Avui ja s’han dipositat els llibres a les localitzacions d’interior, com pot ser un centre cívic, una biblioteca o un museu. La resta de llibres, situats a l’exterior, es col·locaran entre divendres i dissabte al matí.

Ja han arribat els punts de llibre dissenyats exclusivament per a BTV. Era l’element que faltava per començar a distribuir els títols de la gimcana. Ben protegits i amb el lema “Enhorabona, cercallibres”, aquests trofeus seran més fàcils de trobar si sou una mica lletraferits i coneixeu els racons més literaris del vostre barri.