Són només una mostra de la quantitat de personatges de carn i ossos que es poden veure aquests dies al Saló del Manga. Un any més, els amants dels manga i de l'anime tenen una cita per gaudir de les exposicions, la literatura o els videujocs. Una de les exposicions que està tenint més èxit és la que aquest any el Saló del Manga dedica als dibuixos Bola de Drac, amb una mostra de tots els seus personatges. El més demandat, però, és ell, en Son Goku. Els fans d'aquests dibuixos japonesos també poden veure 24 reproduccions dels dissenys que l'equip de producció fa servir quan treballa i cantar les cançons de la sèrie fent servir un karaoke. Entre tanta activitat els visitants poden fer una pausa. La gastronomia japonesa és present al saló i ajuda a renovar l'energia, fins i tot, la dels personatges de dibuixos animats.

El fil conductor de l’edició d’enguany és l’anomenat “spokon”, el subgènere que aixopluga els còmics que se centren en els esports. ‘Oliver i Benji’, ‘Slum Dunk’ o ‘Cinturó Negre’ en són alguns exemples. L’exposició “Manga en joc” en repassarà els títols més destacats. Els “otakus” que vulguin acostar-se més als esports més populars del Japó, podran presenciar exhibicions de sumo, arts marcials i beisbol.

El Saló del Manga ofereix un any més una immersió en la cultura japonesa. L’espai del Matsuri recrea un festival japonès. També s’oferirà un taller per aprendre a vestir un quimono. Per completar la ruta, els visitants podran degustar els plats més típics de la gastronomia nipona.

Dalt de l’escenari de la mostra, no hi poden faltar els concursos de Cosplay, en què els participants es disfressen dels seus personatges preferits i interpreten cançons d’anime i manga.

El Saló del Manga creix enguany i duplica l’espai a la fira de Montjuïc. L’exposició ocupa dos salons del recinte i passa dels 17.000 metres quadrats de l’any passat als 35.000 actuals. A més, l’ambient “otaku” sortirà dels pavellons i s’estendrà als cinemes del centre comercial de Les Arenes. Per primer cop s’hi faran projeccions de manga i anime. Els visitants poden recollir les invitacions per anar al cinema al pavelló 1 de la fira.