Durant molts anys la presència femenina a la comèdia teatral de la ciutat ha estat pràcticament nul·la. La cartellera ha estat dominada pels homes i poques vegades s’ha donat una oportunitat a la comèdia femenina. Però des de fa uns mesos han aparegut a la ciutat diversos projectes d’humor en clau de gènere i reivindicatiu: Riot Comedy Barcelona, al soterrani de Casa Gràcia, on podem veure l’Oye Sherman, l’Ana Polo o Charlie Pee; cada dissabte, a El Molino, podem gaudir de l’espectacle ‘Calladitas estáis más guapas’ i, el Cafè Teatre Llantiol programa la primera companyia de teatre d’improvisació creada per dones, ‘Improderadas’.

‘Deforme Semanal’

‘Deforme Semanal’ és un “late night” cultural i polític presentat per Isa Calderón i Lucía Lijtmaer. El xou es pot veure a Madrid i per internet a Público TV. Per primera vegada, dijous passat vam poder gaudir de l’espectacle a la Sala Apolo de Barcelona amb Hidrogenesse com a convidats.

 

‘Calladitas estáis más guapas’

El Molino acull un espectacle de comèdia femenina conduït per Jessika Rojano i Sil de Castro. En aquest festival de comèdia interdisciplinària, en el qual preval el monòleg de comèdia, participen còmiques consagrades, emergents i noves.

 

‘Improderadas’

Al Cafè Teatre Llantiol podem veure el primer espectacle d’improvisació femenina, ‘Improderadas’, format per cinc dones amb perfils diversos: Jessika Rojano, Florencia, Sandra Roles i Rocío Raval.

Riot Comedy Barcelona

Riot Comedy és un espectacle de comèdia femenina dins el Raval Club Comedy. És un micro obert d’humor femení, en què tota dona que vulgui pujar a un escenari per provar el seu text de comèdia en format monòleg pot fer-ho. La idea de Riot Comedy va néixer a Madrid amb PennyJayG.

Casa Gràcia

‘Hush-Hush’ és un espectacle de monòlegs en anglès presentat per Hannah Becker i Lucy Martí que podem veure a Casa Gràcia. En aquest espai també hi ha El Soterrani, un xou de monòlegs en format de “stand-up” en català amb còmiques com Oye Sherman.