26 anys de vida i milers de concerts i exposicions, sempre a ritme d’electrònica, fan del Sónar el degà dels festivals d’estiu. Nascut el 1994 gràcies a Ricard Robles, Enric Palau i Sergio Caballero, al començament l’edició de dia se celebrava al Raval barceloní, mentre que la nocturna s’ubicava a la Mar Bella. Però el festival no parava de créixer i, amb el temps, es va haver de traslladar a Montjuïc i al recinte firal de l’Hospitalet de Llobregat. El que no ha canviat en tots aquests anys és la seva voluntat d’innovar, tant en l’àmbit tecnològic, amb el Sónar+D, com en l’àmbit musical, amb noms com Chemical Brothers, LCD Soundsystem, John Talabot o Miss Kittin, entre molts d’altres. I tot, sempre, amb la seva característica imatge gràfica. Falten ja menys de 10 dies perquè la música comenci a sonar a la fira de Montjuïc, i per fer-nos passar la impaciència, avui hem convidat l’Enric Palau, amb qui volem parlar una estona i, fins i tot, ballar… si s’anima.

 

Canvi de dates

El festival Sónar es celebrava tradicionalment cap a la segona setmana de juny a la Fira de Montjuïc, en la seva edició diürna, i a la Fira de l’Hospitalet, a la nocturna. Però aquest any, el festival s’ha hagut de moure fins a mitjans de juliol, perquè a les dates tradicionals de celebració d’aquest esdeveniment, el recinte de dia estava ocupat per una fira de maquinària industrial. Això ha portat als directors del festival a queixar-se del poc suport institucional que han tingut a l’hora de gestionar aquesta situació. Tot i així, el Sónar se celebrarà, un cop més, amb un cartell de noms com el d’A$AP Rocky.

Un cartell eclèctic i innovador

El Sónar sempre ha fitxat per al seu cartell els noms de present i de futur de l’escena musical. Estils com l’electrònica, el trap o el reaggetón poblen el cartell d’aquest any, que compta amb figures com Bad Bunny, Four Tet, Amelie Lens o Skepta, que faran ballar milers de persones en concert que s’allargaran tota la nit. Es pot consultar tots els noms al cartell del festival que, com cada edició, és un dels elements més característics del festival. El d’enguany el protagonitzen Ángela Molina i Vir Rousse.