Aquest britànic veí del Poble-sec des de fa més de dues dècades és l'encarregat de descobrir als assistents el Fossar de la Pedrera, un espai memorial dedicat a les víctimes de la repressió i dels bombardejos franquistes. NICK LLOYD, guia de la ruta "És explicar la història de tots els derrotats de 1939 i explicar diferents històries sobre ells i també donar un espai on la gent d'avui en dia pot parlar dels seus familiars, de les seves memòries." Una explicació que captiva i emociona uns assistents que durant més d'una hora viatgen en el temps. El silenci després de moltes de les explicacions del Nick fan palès que aquesta visita no els deixa indiferents. FRANCISCO PORTA "Mai m'he entretingut a conèixer diferentes històries perquè sempre he anat per feina." ALBERT RUIZ "A poc a poc podem tancar les ferides que jo crec que en la nostra societat, tot i que ja té més de 30 anys de democràcia, encara no estan tancades perquè no s'ha demanat perdó per tot el que va passar." ÁNGELES ÁLAMO "Todavía hay heridas en muchas personas mayores que se reflejan en el comportamiento de los jóvenes." Aquesta nova ruta de la memòria històrica s'afegeix a les dues que ja s'estan fent en aquest mateix cementiri des de fa mesos. Totes tres amb un mateix objectiu: acostar a la ciutatdania aquest espai ple d'històries i de vides. Us ho ha explicat des del cementiri de Montjuïc, Anna Sans.

Nick Lloyd és un britànic que viu al Poble-sec des de fa més de dues dècades. Ell és l’encarregat de descobrir als assistents el Fossar de la Pedrera. Ensenya com és la tomba del president Lluís Companys, el projecte memorial dissenyat per l’arquitecta catalana Beth Galí o l’espai In Memoriam en homenatge a les víctimes de l’Holocaust. Les explicacions captiven i emocionen els assistents, que durant més d’una hora viatgen al passat.

Cementiris de Barcelona ha inclòs ara a la seva programació de rutes la que l’any passat ja va oferir Lloyd a iniciativa de la biblioteca del Poble-sec Francesc Boix. Aquest diumenge se n’ha fet la primera dins del nou programa de visites guiades, que també inclou dues rutes més: una d’artística que viatja a través del modernisme i una altra d’històrica. La visita guiada per Nick Lloyd al Fossar de la Pedrera es repetirà, com a mínim, un diumenge de febrer i un altre de març. Les tres rutes comparteixen l’objectiu d’acostar a la ciutadania aquest espai ple d’històries i de vides.

A Montjuïc, les rutes es fan el segon i el quart diumenge de cada mes, en dos torns: un en català i un altre en castellà. Així es combina amb la ruta que es fa al cementiri del Poblenou el primer i el tercer diumenge de cada mes.