De les 10 del matí fins a les vuit del vespre, 50 artistes catalans, espanyols i europeus intervindran en el recinte on hi havia els Encants Vells. L’objectiu, tant per a l’Ajuntament de Barcelona com per l’associació Rebobinart, que impulsen aquest projecte, és apropar l’art urbà a la gent i donar una segona vida a aquesta lloc històric de la ciutat, que ara està buit.

També volem que aquest esdeveniment sigui una festa, que la gent phi ugui participar, a la diferència de molts festivals europeus en què el públic està convidat però només pot fer fotos“, diuen els responsables. Per això hi haurà tallers, xerrades amb els artistes, música en directe, exposicions i venda d’obres d’art. Des de Rebobinart també han treballat perquè es presenti tot un ventall d’art urbà, i no només grafits. “Hem triat artistes amb estils diferents: hi ha gent que ve del món del disseny gràfic, d’altres de la il·lustració o de l’escultura”, explica Marc García.

Una festa efímera

L’art urbà és per essència efímer, però això no vol dir que sempre es fa en dos minuts: uns quants artistes ja hauran començat a intervenir dins aquest espai, a partir del dia 22, perquè les seves obres necessiten més hores de feina. Algunes d’aquestes realitzacions, però, tindran una vida més llarga que d’altres: a mitjan febrer començarà l’enderroc de l’antiga seu dels Encants Vells. Però l’Ajuntament assegura que els murs exteriors del recinte així com la façana principal, que també estaran pintats,  no es tocaran durant tot un any.

Una acció que potser es repetirà

No és la primera vegada que l’associació Rebobinart col·labora amb l’Ajuntament per promocionar l’art urbà. Amb el projecte Murs lliures, ja fa dos anys que gestionen espais cedits pel poder local que donen a diversos artistes. “L’objectiu és fer-ho de manera legal, tots hi podem guanyar“, explica Marc García. De fet durant la roda de premsa en la qual s’ha presentat l’acte, tant el tinent d’alcalde a la Cultura com Marc García s’han equivocat i sovint han parlat de festival en lloc d’esdeveniment. Perquè si aquesta prova pilot funciona, tenen l’ambició de repetir-la més endavant, en altres llocs en desús.