Vull un carrer a Barcelona dedicat a Pepe Rubianes” o “Fes RT si vols un carrer dedicat a #PepeRubianes” són els missatges que, durant els darrers dies, després de la reemissió dilluns passat a TV3 de l’espectacle ‘Rubianes solamente’, han començat a escampar-se per Twitter. Alguns fins i tot suggereixen quin carrer o plaça de la ciutat podria adoptar el nom de l’actor galaicocatalà. També hi ha qui es compraria un pis al carrer de Pepe Rubianes i qui adopta la reivindicació per exportar-la a altres municipis.

Pepe Rubianes va morir l’1 de març de 2009 a Barcelona. En el primer aniversari de la seva mort, el teatre Club Capitol va donar-ne el nom a la sala on actuava regularment durant els darrers anys. L’endemà, el carrer de l’Almirall Cervera va aparèixer amb totes les plaques rotulades com a carrer de Pepe Rubianes. Alguns veïns de la Barceloneta hi van enganxar cartells simulant que el carrer havia canviat de nom.

La mateixa setmana de la mort de Rubianes, la revista ‘Time Out’ ja havia impulsat una votació entre els lectors per demanar un carrer de Rubianes. Però, a l’Ajuntament de Barcelona, qui avalua i dóna el vistiplau a aquestes propostes és la Ponència de Nomenclàtor, que té com a criteri no donar el nom d’un personatge a cap via pública de la ciutat fins almenys cinc anys després de la seva mort. L’1 de març d’aquest any farà cinc anys que va morir Pepe Rubianes. Aquesta podria ser l’oportunitat per fer que la ciutat efectivament li acabés dedicant un carrer. La petició formal no ha arribat encara a la Ponència.