A la final gastronòmica han participat els 12 finalistes que van superar la semifinal d’ara fa un mes a l’Antiga Fàbrica Damm, on es van presentar 40 participants. El restaurant Arume, situat al barri del Raval, ha guanyat el primer premi amb una versió del pop al pebre vermell amb maionesa d’all, llima i escuma de patata i algues.

El guanyador, Manuel Núñez, és d’origen gallec i només fa un any que és a Barcelona. Ha presentat una delícia culinària pròpia de la seva terra. “He fet una versió del pop a feira amb alguns matisos més moderns, però jo sóc un amant de la tradició”, ha explicat.

El jurat ha premiat la tapa de l’Arume per “la seva presentació, l’originalitat i l’extraordinari gust”, però ha destacat que ha estat una decisió “molt difícil” perquè el nivell d’aquesta segona edició de la Tapa de l’Any ha estat molt alt.

Un altre restaurant barceloní, el Firotast, amb el cuiner Rafa Soler, ha guanyat el segon premi amb la tapa Pasión por la olla del Aquelarre. El jurat ha premiat la tapa d’aquest restaurant ubicat a la Sagrada Família, que ha estat elaborada amb peu de porc farcit de llagostí i botifarró i amb una original presentació inspirada en les pocions de les bruixes.

El xef Alberto Chicote i l’actor i presentador Quim Masferrer han amenitzat la gala en què han assistit 1.400 persones. Els participants han cuinat en directe davant d’un jurat format pels periodistes gastronòmics Xavier Agulló i Mikel López Iturriaga, el gastrònom Toni Massanés i el cuiner Jordi Herrera.