Segons l’Associació de Bars, Restaurants i Oci de Barcelona (ABROBCN), el Mobile és el congrés per excel·lència de la ciutat. Ho afirmen amb coneixement de causa. L’experiència els ha demostrat que és l’esdeveniment que aporta més ingressos al sector i celebren que es faci a Barcelona en unes dates de baixa facturació per a bars i restaurants.

El saló de Gran Via de Fira de Barcelona rebrà uns 90.000 congressistes, 5.000 més que l’any passat, i s’espera que tingui un impacte econòmic de 436 milions d’euros. D’aquests ingressos, el sector de bars, restaurants i locals d’oci s’emportarà un 25% del pastís: 110 milions d’euros, 25 més que a 2014.

Estades d’una setmana

Segons ABROBCN el 80% dels beneficis recauran als locals més cèntrics de la ciutat i la resta es repartiran entre els barris de Barcelona i algunes zones de l’àrea metropolitana. Tot i que el Mobile només dura quatre dies, del 2 al 5 de març, des de l’associació afirmen que hi ha molts congressistes que allarguen l’estada, i aquest fet augmentarà encara més els beneficis als locals.

90% d’ocupació als apartaments

Els sector hoteler també rep el Mobile amb els braços oberts. Els hotels faran el ple durant la celebració del congrés i l’Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur) ha informat que preveu una ocupació del 90% en els més de 6.000 apartaments que té a la ciutat. Fins ara, la reserva de places arriba al 88,5% i esperen rebre noves sol·licituds abans del 5 de març. Globalment calculen que les despeses per persona i dia en allotjament són d’uns 72 €.