Un escenari muntat al parc ha servit per celebrar la missa, que han seguit centenars de persones, la majoria d’arrels andaluses,  mentre que membres del Centre Cultural Garcia Lorca acabaven de preparar un dinar popular.

A l’acte han participat autoritats com la regidora de Nou Barris, Irma Rognoni; el responsable de la Generalitat per a les relacions amb altres comunitats autònomes, Xavier Cortés; i el president del Centre Cultural García Lorca, Pablo López. Aquests representants han fet una ofrena floral al monument de Blas Infante, com ja es va fer ahir, tot sentint l’himne d’Andalusia.

La regidora socialista Carmen Andrés ha destacat que els andalusos fan que Barcelona sigui millor i que Barcelona té un cor gran on caben totes les cultures i llengües. La barreja de les identitats catalana i andalusa ha estat molt palpable en aquest acte on, després de l’hime d’Andalusia, els assistents han cantat ‘Els segadors’.

La festa s’ha animat amb els cants i balls típics andalusos. El Centre Cultural García Lorca, que fa dinars populars en festes assenyalades com aquesta, ha preparat 800 plats de “potaje” a només un euro.