L’actor nord-americà John Malkovich pujarà el 23 de gener de 2016 a l’escenari del Liceu per interpretar ‘Egmont’, una peça musical de Beethoven, basat en el clàssic de Goethe, i dins d’un programa que inclou la Simfonia número 7 del compositor alemany. Serà, sens dubte, una de les atraccions de la temporada, però hi ha altres plats forts que s’hi han programat. Per exemple, ‘Benvenuto Cellini’, d’Hector Berlioz, que dirigirà Terry Gilliam, un dels fundadors dels mítics Monty Python. Amb una escenografia innovadora, l’òpera arribarà a la ciutat al novembre després del gran èxit aconseguit a Londres.

‘Benvenuto Cellini’

Una altra cita ineludible per als amants del gènere serà el concert simfònic de Mozart que dirigirà el director italià i gran compromès amb la reconstrucció del Liceu, Riccardo Mutti. S’hi representaran, a més, dos ‘Otello’, un de Verdi i l’altre de Rossini, amb dos dels tenors més importants en els papers protagonistes: Aleksandrs Antonenko i Gregory Kunde. Al desembre es farà la representació de ‘Lucia di Lammermoor’, de Gaetano Donizetti, en què hi haurà el debut mundial del tenor Juan Diego Flórez. En aquesta obra predomina una escenografia que crida l’atenció per l’enorme torre de vidre inclinada que se situarà a l’escenari.  Serà, però, ‘Nabucco’, de Verdi, l’obra que inaugurarà la temporada d’òpera, amb Ambrogio Maestri, que va triomfar la temporada passada amb ‘Tosca’.

‘Nabucco’

Aniversari als escenaris de Plácido Domingo

El Liceu acollirà també la celebració dels 50 anys del debut de Plácido Domingo, que actuarà a l’obra ‘Simon Boccanegra’, de Verdi, al costat de Leo Nucci i Giovanni Meoni. La temporada operística la tancarà ‘La flauta màgica’, de Mozart, amb una “estètica molt innovadora”, com assenyalen des del teatre, que recorda el cinema mut dels anys 20.

Propostes de dansa

La programació de dansa recollirà l’actuació de dues companyies de renom: l’English National Ballet, de Tamara Rojo, que interpretarà ‘El llac dels cignes’, i la Compañía Nacional de Danza, amb la direcció de José Carlos Martínez, que estrenarà ‘Homenatge a Granados’.

El pressupost per a la temporada 2015-2016 serà de 41,5 milions d’euros, en comparació dels 40,2 milions de l’actual. Per primera vegada els comptes reflectiran un lleuger superàvit de 123.000 euros, que segons el Liceu, donaran compliment al Pla estratègic 2014-2017.