Les escoles de circ catalanes s’han trobat a l’Arts Santa Mònica per participar en la primera Jornada de Visibilització de Centres de Formació en Circ. És un esdeveniment organitzat pel Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que pretén posar en relleu la feina que fan els centres formatius d’aquesta disciplina.
Aquest matí, diverses escoles han donat a conèixer el seu projecte i han posat sobe la taula les dificultats que tenen per tirar endavant. De fet, un dels objectius d’aquesta jornada és consolidar un xarxa d’espais formatius de circ.

Demanen més ajudes pel sector
La coordinadora de la jornada, Anne Morin, assegura que les escoles de circ fan una “tasca educativa, cultural i social” que cal desenvolupar i afegeix: “No volem que es deixi de banda el circ quan s’està revaloritzant la formació en dansa i teatre. Reivindiquem que som artistes al mateix nivell que els altres.”
Per això, assegura que cal més suport a les estructures que ja estan funcionant i millorar el nivell educatiu amb ajudes per contractar més professorat i tenir material de més qualitat.
El Pla d’Impuls de Circ de Catalunya, fins al 2022
El 2019 es va posar en marxa el Pla d’Impuls de Circ de Catalunya. Havia de concloure l’any passat, però la pandèmia va impedir desenvolupar-lo i, per això, s’ha prorrogat fins al 2022. Aquest pla l’han dissenyat conjuntament el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya (APCC).
Inclou 11 mesures, relacionades amb potenciar la formació, donar suport a la producció nacional i augmentar-ne la difusió. Alguns dels resultats d’aquest projecte ja s’han començat a fer realitat, com la creació de l’espectacle ‘Estat d’emergència’, que es va estrenar al Festival Grec.