Des dels seus inicis, el Cruïlla ha apostat sobretot per ser un festival de dimensions humanes i de gran qualitat artística. “Nosaltres sempre hem dit que no volem ser un festival que competeixi per ser el més gran sinó per ser el més còmode i amable per al públic”, assegura Jordi Herreruela, el director artístic. Una fita que consideren que han assolit amb el format d’aquest any, “amb els escenaris molt a prop l’un de l’altre, concerts d’hora i mitja i serveis ben dimensionats”. Aquest format ha permès programar una quarantena de concerts i atreure 46.000 espectadors sense arribar a massificar excessivament el Parc del Fòrum.

De la programació d’aquest any, han destacat sobretot els concerts de Lauren Hill, Franz Ferdinand & Sparks i Damien Marley, la nit de dissabte. Pels cincs escenaris del Cruïlla també hi han passat des de Jamie Cullum o el raper Kendrick Lamar fins a Anna Roig & L’Ombre de Ton Chien o l’israelià Asaf Avidam, que han animat la darrera jornada, la més tranquil·la i familiar. Un eclecticisme que porta a alguns espectadors fidels a comprar les entrades fins i tot abans de conèixer el cartell. Les del 2016 es posaran a la venda els propers dies.

La novetat tecnològica d’aquest any ha estat el braçalet intel·ligent amb sistema “cashless”, que ha contribuit a evitar les cues fins i tot en els moments de més afluència de públic.