Centenars de famílies s’han apropat ja des de primera hora del matí a la plaça Major del Poble Espanyol per gaudir de la festa, plena d’activitats enfocades sobretot als més petits. Una jornada en què es preveu que passin entre 1.000 i 1.500 visitants.  L’entrada té un cost de cinc euros per als adults i és gratuïta per als menors de 12 anys.

Les activitats refrescants són les protagonistes de la festa. A causa de les altes temperatures del mes de juliol -“i extraordinàriament aquest any”, recalca el responsable dels projectes estratègics del Poble Espanyol,  Román Fons- han pensat “reforçar una miqueta les activitats d’aigua. L’any passat vam posar dues activitats d’aigua i la gent ens en va demanar més”. Per això, han canviat els inflables habituals, situats al mig de la plaça, per inflables aquàtics. Aquesta ha estat una de les activitats on s’han format més cues, per l’alta participació. Al mateix espai s’ha fet la festa de l’escuma, que també ha tingut molt bona rebuda. També s’han programat altres jocs d’aigua i tallers refrescants com el de gelats naturals o els còctels.

Una festa, doncs, passada per aigua en què també, però, hi han tingut cabuda la rua dels Gegants del Poble i el taller de capgrossos, cavalls i gegantons; l’espectacle de circ; les exhibicions de balls llatins i les activitats de maquillatge i de contes.