Unes ulleres de realitat virtual permetran als barcelonins veure des de dins i en tres dimensions tres quadres que estan exposats de manera permanent al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid. Es tracta d’obres dels artistes neerlandesos Vincent van Gogh, Piet Mondrian i Balthasar van der Ast, que ara, mitjançant aquesta experiència immersiva, també es podran veure al vestíbul de la Universitat de Barcelona durant tres dies, del 15 al 17 de gener. L’horari per fer la visita serà de 10 a 19 h.

La mostra es titula “Entra en el quadre” i es preveu que la visitin 2.500 persones. L’accés és gratuït, però es recomana inscriure-s’hi prèviament al web www.entrarenelcuadro.com o reservar el torn de manera presencial a l’entrada de l’exposició.

Mostra itinerant

Es tracta d’una iniciativa itinerant que es va poder veure per primera vegada al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid el 2018 i que ja ha passat per altres ciutats de l’estat com Sevilla, Ferrol, Palma o Saragossa. La de Barcelona és l’última parada i, tot i que estava previst que la mostra arribés a la tardor, els impulsors van decidir ajornar-la a causa dels aldarulls que es van viure a la ciutat després de la sentència del procés.

Els organitzadors ja treballen per poder desenvolupar una tecnologia més lleugera que en futures ocasions permeti portar l’exposició a més ciutats.